SCSI

Surinkau savo SCSI nešmenų kolekciją:

Visada, jei tik pamatau kokią nors kasetę ar keistą diskelį, visada tempiu į kolekciją. Kartu tempiu ir skaitytuvus. Visi skaitytuvai SCSI standarto.
Vakar nutariau surinkti visus savo SCSI daiGtus ir sudėti į vieną vietą, gal net ir išbandyti. Nes turiu gana didelę kolekciją kasečių. Tačiau kažkur praganiau savo geriausia SCSI PCI adapterį. Aš net senovinį kompą paleidau, su PCI ir ISA jungtimis, o Adaptekas kažkur dingo (vieną rodos padovanojau kažkam, bet turėjau dar kokius du).
Dar turiu rodos SCSI skanerį, tačiau jis dar mėtosi garaže.

Turiu LSI LOGIC serverinį SCSI kontrolerį, bet jis PCI 64 bitų. Internetai rašo, kad šios plokštės suderinamos su 32 bitų lizdu, tik turi sutapti išpjovos (5V ar 3.3V sistema). Mano senam kompe “įtampos” išpjovos sutampa, tačiau plokštė neįsikiša- galas lizdo per kokį milimetrą remiasi. Ar tai tik lizdo bėda (galima pazulinti) ar tikrai nesuderinti standartai.

Aišku dar problemos su laidais- yra 25, 50 kontaktų laidai kaip printeriui, yra siauri ir platūs siauro žingsnio laidai, yra vidiniai plokšti (0.1″ žingsnio) ir siauri kažkokie pamažinti daugiakontakčiai. Žodžiu- chaosas. Bet vistiek norių paleisti savo SCSI kolekciją.

2 replies on “SCSI”

  1. Nuotraukose yra 10/20GB NS Internal SCSI Tape Drive, TRAVAN. Jam neturiu kasetės.
    Taip pat, turiu kasetę HP AIT 2 50/100GB TAPE, tačiau neturiu skaitytuvo. (kasetė labai panaši į Sony Video8).
    Nesu tikras, ar turiu 4.8G MO skaitytuvą (1.3 tai turiu). 1.3G diskuose turiu kompiuterinio tomografo softą Sun kompiuteriams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *