Preview: kas bus kitam mėnesyje…

Sveiki,

Jau senokai nieko nerašiau ir staiga pastebėjau, jei kokio nieko čia neparašysiu, sugrius daugiametė tradija, kad bent vienas įrašas į mėnesį. Todėl rašau kas bus kitam mėnesyje, jei pavyks paleisti projektėlį.

HE910 plokste PCB AVR atmega
Tai nauja plokštė. Joje naujas iššukis man- tas HE910-D modulis jau beveik BGA. Tiksliau gal LGA. Tikrai nežinau kaip buitinėm priemonėm jį lituoti. Nes datašytas rašo, kad modulį galima lituoti tik vieną kartą. Kaitinti iš viršaus negalima. Todėl, iš pirmo karto jis man neprisilitavo. Bet išlaikė ir ekstremalų kaitinimą, net apačioje PCB padegė, bet lygtai veikia.
Kai visuomet, ant PCB guli ne vienas projektas. Šiaip, esminė dalis aišku Telit modulis, tačiau šalia yra AVR aukštos įtampos programatorius ir telegrafo interfeisas. Taip, to pačio telegrafo, kur 50 bodų ir baudot kodavimas bei srovės kilpa.

HE910 plokste PCB AVR atmega
Gali kilti klausimas, kodėl nepanaudojau aliekspresinio kiniško modulio. Jis ir mažesnis, ir nereikia lituoti. Deja, man buvo įdomu, dar buvo mintis, kad šis modulis palaiko daugiau G ir tiesiogiai internetą. Todėl mano mašinerija ne tik gali siuntinėti SMS, o ir bendrauti su interneto serveriais.
O dar, kogero svarbiausia, aš turiu KIBIRĄ tokių naujų modulių.

HE910 plokste PCB AVR atmega
Mano fazendoje labai blogas ryšis, tačiau mano surogatinė PCB antena kažkaip gerai veikia. Nes kambaryje internetas lėtokas dėl ryšio silpnumo (tiesa pasitaisė per pastaruosius metus, nesvarbu, kad rodo 4G+, bet vistiek lagina), o čia kažkaip programa rodo, kad visi “pagaliukai” žali.

3 replies on “Preview: kas bus kitam mėnesyje…”

  1. Šeip su tais Aliexpresiniais moduliukais daug kas keikiasi internetuose nes daug jų arba neveikia arba veikia nestabiliai. Pats pora turiu bet dar taip nieko ir nebandžiau.

  2. Aliexpresinio moduliuko nebandžiau. O Telit moduliukai veikia. Bent jau du moduliai kuriuos prilitavau. Aš mačiau, kad kai kurie kinau netgi parduoda IŠLITUOTUS modulius.

  3. pirkau kią testavimui už 1$, tai neveikė, pinigus kinas grąžino. O šitą raudoną… pamečiau kambaryje nepratestavęs. O pinigų grąžinimo terminas praėjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *