Kiniškos PCB, pigiau ir spalvingiau

Kaip ir žadėjau, kai tik gavau PCB iš Kinijos, tai iš karto dedu kelias nuotraukas ir kiek komentarų.

kiniska PCB plokste

Pirmiausia- seniau buvo 5×5 ir tik žalios. Dabar, dėl konkurencijos, mažiausia PCB tai 10×10 ir bet kokios spalvos. Teoriškai galima jas panelizuoti ir frezuoti, bet tada kaina pasidaro nebe pigi. Ši kainuoja ~10$ (10vnt) plius siuntimas (apie 5$). Pagamina iš gerberių per kelias dienas, deja siuntimas užtrunka Kinišką mėnesį. Tai kiek ištemptas ir neapibrėžtas laiko tarpas kiek panašus į kalendorinį mėnesį.

kiniska PCB plokste

PCB jau gaminasi didesnė nei leidžia nemokama Eagle programa. Todėl tenka paaukoti 2x10cm visokiom nesamonėm ir “dezainui”. Mano reikmėm šis plotas vistiek buvo per didelis, todėl teko įsprausti dar kelis greitukinius projektėlius ala perėjimai iš vieno korpuso į kitą ar graži jungtis ličio jonų maišeliams.

kiniska PCB plokste

Kiek palitavau. Pastebėjimai dėl juodos spalvos- nesimato variniai takeliai ir man kiek atrodo, kad juodas padengimas kiek silpnesnis nei žaliais. Kita užsakyta PCB bus raudona :), bet vėliau kogero bus vėl klasika- žalia spalva.

9 replies on “Kiniškos PCB, pigiau ir spalvingiau”

  1. “Itogo” $15.60 (arba kito užsakymo 15.4 nes skiriasi siuntimo kainos) už 10 vienetų, 10cm x 10cm dvipusė PCB. Min skylės diametras 0,3mm. Min takelio storis (ir izoliacija) 6 milsai (0.1524 mm). Aš tokių plonų dar nenaudojau, pas mane 12 milsų.
    Dar būna nuolaidos kartais. Dabar pvz. minus 1USD naujų metų proga.

  2. Levai,
    prašyčiau pasidalinti info apie konkrečiai šituos kiniečius, kurie pagamino plokštes.
    Dėkui iš anksto.
    Darius

  3. Seeeeeeeed ima daugiau nei easyeda. Sprendžiant iš to, kad gerberviewer’is nukreipia į easyeda, tai galvoju, kad seeed patys negamina.
    Seeed paprašė 51 pinigo, o easyeda už tą patį 40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *