CO2 lazeris mėsom pjaustyti

Taigi reikia parašyti ką nors į vandalizacijos skyrelį. Va jums, 70W išėjimo, CO2 medicininis lazeris. Tiksliau pati lazerio lemputė. Pats maitblokis buvo geros spintelės dydžio ir maksimali naudojama galia buvo apie 5kW. Nekoks naudingumo koeficientas- sunaudojam 5kW, o pagaminam 70W spinduliuką… kuris pjausto mėsa ir viską aplinkui.

Lazeris šiai didokas, va nusifotkinau šalia jo:
70W CO2 laser

Čia lipdukas informuojantis, kad reikia saugotis ne tik tiesioginio spindulio, bet ir galimų atsitiktinių atspindžių.
70W CO2 laser

Čia lazerio galo veidrodžiukas. Jis pagamintas iš kažkokio kristalo. Deja, pats veidrodėlis pažeistas vandens. Vanduo pateko iš aušinimo sistemos. Šiaip šitas lazeris labai seno modelio. Tai taip vadinamas “srovinis”, atviras lazeris. Pačioje lempoje yra du konturai- vienas aušinimo, užpildytas paprasčiausiu vandeniu, o štai kitas konturas užpildytas angliarūkšte su nedideliu argono ir rodos neono dujų kiekiu. Šios dujos švyti, ir optinis generatorius užsirezonuoja žemesnio nei standartinis infraraudonas dažnyje.
70W CO2 laser

Čia kitas veidrodėlis- pusiau skaidrus išėjimo veidrodžiukas. Jis jau geresnio stovio. Lazerio spindulys gaunasi maždaug tokio dydžio kai šitas veidrodukas. Toliau spindulys patekdavo į veidrodinę pertvarą kuri nukreipdavo spindulį į galios matuoklį (taip pat aušinama vandeniu) arba link išėjimo. Pakeliui kirsdavo pusiau skaidrų veidrodį, kur prie pagrindinio spindulio prisidėdavo raudonas “taikymosi” lazeris. Toliau spindulys matyt kažkaip fokusuodavosi, nes niekas nepjaustys mėsos su 1 cm diametro spinduliu. Šios dalies neradom.
70W CO2 laser

O štai čia lazerio vamzdžio galas. Matosi aušinimo ir dujų išleidimo vamzdeliai. Bei mėlynas katodo elektrodo pajungimas.
70W CO2 laser

Šiaip už $180 (+S&H) galima nusipirkti 20W išėjimo hermetišką CO2 lazerį kuris lygiai taip pat gali pjaustyti mėsą. Su malonumu nusipirkčiau, jei siuntimas per debilną DHLą nekainuotu neprotingų pinigų. Alio! Durneliai iš DHL! Ar girdit! Čia europos sąjunga! Lietuva jums ne kokioje afrikoje! Perskaičiuokit savo dolbanus įkainius. Ir iveskite ground shipping servisą.

Iš šio lazeriuko išsilupau tik keletą mikrometrinių metalinių veidrodžių nukreipėjų, galios matuoklį ir keletą optinių elementų. Visa kitą neturi jokios vertės.

5 replies on “CO2 lazeris mėsom pjaustyti”

  1. “Alio! Durneliai iš DHL! Ar girdit! Čia europos sąjunga! Lietuva jums ne kokioje afrikoje! Perskaičiuokit savo dolbanus įkainius. Ir iveskite ground shipping servisą.”

    Tai, kad evropos sąjunga baisesni debilai-biurokratai ir paddielkų daugiau!

  2. Geriau nusipirkti gatava cutter’i engraveri, jei jau poreikis yra “mesa” pjaustyti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *