FM radio stočių trukdymas

Už nedidelę sumą aš įsigijau labai sena aukšto dažnio generatorių. Generatorius pagamintas apie 1960 metus. Bet dar veikia. Atidariūs korpusą, pastebėjau, kad kai kurios radio lempos pakeistos į naujesnes. Rodos iš 1978 metų… Visos aukšto dažnio grandinės paslėptos labai solidžiu ekranu. Įšėjimo ateniuatorius padarytas kaip kažkoks judantis bangolaidis.

FM generator

Generatoriaus įšėjimas yra nuo 16MHz iki 126MHz. Taigi, jis dengia visą FM radio diapazoną. Įšėjimas yra iki 0.1V. Gal kiek mažai mano eksperimentams…

O dabar trumpa istorija: Kai kada tu turi kokius nors debilus, idiotus kaimynus kurie visą dieną garsiai klausosi kokios nors debilnos radio stoties, kuri groją vemti verčiančią muziką siaurakakčiams klausytojams. Ir jie klausosi tą muziką labai garsiai. Ir nieko negali padaryti, nes pagal įstatymūs jie tai gali daryti.

Taigi, paemi seną FM generatorių, įkiši paprastą laidą į išėjimą, nureguliuoji į norimos stoties dažnį ir įjungi pilną galingumą, kad užglušinti radio stotį. Dabar kaimynai klausys 1000Hz toną, tavo mėgiamą muziką (jei naudosi moduliavimą pagal išorinį signalą) ar paprastą tylą (tik nešėjas, be moduliacijos).

Aišku, kiekvienam žmogui kiek sunkoka gauti tokį generatorių, taigi reikia pasidaryti panašų įrenginį. Apsilankykit mano puslapiuose ateityje ir gal rasit schemą.

One reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *